WYPOSAŻENIE GASTRONOMII

MP GASTRO

Piece konwekcyjno-parowe

W swojej ofercie posiadamy szeroką gamę piecy konwekcyjno-parowych, które zastępują wiele urządzeń kuchennych, a przygotowane w nich potrawy mają podniesioną jakość i walory smakowe.

Zalety:

  • wygoda i prostota obsługi
  • przygotowywanie wielu potraw jednocześnie
  • obróbka potraw gorącym powietrzem i parą wodną 
  • pełna gotowość do pracy bez zbęnej straty czasu
  • możliwośc podłączenia pieca do PC

Opis:

Piece konwekcyjno-parowe służą do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw.
Surowce można poddać obróbce w następujących reżimach: gorące powietrze, para,
kombinacja pary i gorącego powietrza, gotowanie delta T, pieczenie przy niskiej temperaturze (NT).
zaletą pieca podczas obróbki cieplnej jest: minimalne zużycie wody, tłuszczu, nieprzenikanie zapachów różnych potraw,
zachowanie witamin i minerałów, oszczędność miejsca i czasu.
Dzięki możliwości sterowania wilgotnością w komorze gotującej osiągamy maksymalną oszczędność na wadze przygotowywanych potraw.
Do kolejnych funkcji pieca należy rozmrażanie pokarmów, garowanie, pasteryzacja,
suszenie owoców i inne technologiczne procesy. Zaletą jest możliwość zastosowania sondy termicznej do potraw,
w których bardzo ważne jest osiągnięcie dokładnej temperatury w środku.
Wszystkie obróbki cieplne i kombinacje programów możemy zaprogramować do pamięci pieca
i proces ten przebiega potem automatycznie.