WYPOSAŻENIE GASTRONOMII

MP GASTRO

Pakowanie próżniowe


W naszej ofercie posiadamy pakowarki stołowe do pakowania próżniowego mięsa, wedlin, nabiału i warzyw. Świetnie sprawdzają się w hurtowniach, małych produkcjach i gastronomii.

Opis:

• Zaletą pakowarek stołowych są małe gabaryty, dzięki czemu pakowarki zmieszczą się wszędzie tam gdzie wydaje się, że nie ma już miejsca.
• Pakowarki są dostosowane do pakowania produktów suchych i twardych ale również mokrych, pylących a także płynów i sosów.
• Próżnia osiągana jest w sposób stopniowy tak że wszystkie delikatne elementy pozostają na swoim miejscu.
• System stopniowej próżni bardzo dobrze sprawdza się przy pakowaniu wszelkiego rodzaju proszków i produktów o ostrych krawędziach.
• Wszystkie pakowarki są w całości wykonane ze stali nierdzewnej, a ich przeźroczysta pokrywa pozwala na obserwację procesu pakowania.

Zalety pakowania próżniowego

• przedłużenie okresu przydatności do spożycia 2-5 krotnie
• zyski związane z ograniczeniem psucia się produktów
• w opakowaniu próżniowym nie odparowują płyny, soki i zaprawy
• klient dłużej może się cieszyć smakiem produktów
• folia barierowa zapewnia szczelnie i trwałe opakowanie
• produkty zapakowane próżniowo zachowują apetyczny wygląd i smak